2 porcje

🍍 Grillowany ananas z polewą arachidową

Składniki

½ świeżego ananasa (pokrojonego w plastry)
2 łyżki masła arachidowego Maslove
1 łyżka miodu lub syropu klonowego
1 łyżeczka soku z limonki
garść prażonych orzeszków ziemnych (do posypania)
świeże listki mięty (opcjonalnie, do dekoracji)

Przepis

Rozgrzej patelnię grillową lub grill.

Połóż plastry ananasa i grilluj po ok. 2–3 minuty z każdej strony, aż pojawią się charakterystyczne paski i owoce lekko się skarmelizują.

W miseczce wymieszaj masło arachidowe, miód i sok z limonki – aż powstanie gładka, lekko płynna polewa.

Gotowe plastry ananasa ułóż na talerzu, polej sosem arachidowym.

Posyp prażonymi orzeszkami ziemnymi i udekoruj listkami mięty.

Pro tip: świetnie smakuje jeszcze ciepłe, z gałką lodów waniliowych albo jogurtem naturalnym.

💛 Curry warzywne z masłem z nerkowców

Słodycz grillowanego ananasa połączona z kremowym masłem arachidowym Maslove to duet, który zaskakuje i uzależnia od pierwszego kęsa. Idealny deser na koniec lata – prosty, lekki i efektowny! 🍍🥜