Pasta orzechowa a masło orzechowe

W ostatnim czasie dostajemy wiele pytań od naszych klientów dotyczących tego, czy masło orzechowe i pasta orzechowa to te same produkty. Wynika to z faktu, że w Internecie pojawia się mnóstwo sprzecznych informacji w tym temacie. Postanowiliśmy więc, że dzisiaj wszystko Wam wyjaśnimy. Zapraszamy do lektury!

masło orzechowa a pasta orzechowa

Czym jest pasta orzechowa?

Jak możesz zauważyć, w naszym sklepie internetowym Maslove mamy produkty nazwane zarówno „masło orzechowe”, jak również „pasta orzechowa”. No właśnie, ale czym jest owa pasta? Jest to dokładnie to samo, co masło, smarowidło czy krem orzechowy. Wszystkie te wyrażenia można stosować zamiennie. Nie musisz się zatem obawiać, że kupując u nas pastę orzechową crunchy czy pastę pistacjową, otrzymasz produkt, w którym oprócz masła orzechowego znajdą się jakiekolwiek niezdrowe dodatki.

Jaki jest skład pasty orzechowej? Czy ma 100% orzechów?

Rozumiemy, że odmienne nazewnictwo może budzić zastanowienie w kwestii składu pasty orzechowej. Właśnie dlatego przed zakupem jakiegokolwiek masła, pasty czy smarowidła z orzechów warto sprawdzić jego skład. Tylko dzięki temu będziesz mieć pewność, że sięgasz po produkt pełnowartościowy, który zawiera 100% orzechów bez żadnych polepszaczy w postaci cukrów, olejów czy konserwantów.

W Maslove od początku dbamy o to, by klient otrzymywał na tacy skład naszych produktów. Dlatego też zawsze informujemy o tym, czy pasta zawiera jakiekolwiek dodatki. Otóż nasze masła zawierają w 100% naturalne składniki. Są wolne od oleju palmowego, cukru oraz substancji konserwujących. Dbamy również o to, by nasze pyszne i świeże masło orzechowe było zrobione z orzechów od najlepszych dostawców.

Dodatki w masłach orzechowych Maslove

Jedyny dodatek, jaki zdecydowaliśmy się użyć przy produkcji niektórych z naszych past orzechowych, to sól himalajska. Podkreśla ona smak dwóch maseł, które znajdziesz w sklepie internetowym Maslove. Po pierwsze, mowa o maśle z orzechów arachidowych z dodatkiem soli himalajskiej, które swoją drogą jest ciekawą alternatywą dla klasycznej pasty orzechowej. Drugi produkt to pasta pistacjowa, w której dodatek soli wspaniale podkreśla i podbija wyjątkowy smak pistacji.

Dlaczego wybraliśmy właśnie sól himalajską? Wynika to z faktu, że jest to najczystsza sól, która pochodzi z pasm górskich Himalajów. W jej składzie znajdziemy mnóstwo minerałów, niezbędnych w codziennej diecie. Jest ona przede wszystkim źródłem żelaza i wapnia. Za sprawą szczypty soli himalajskiej nasze masła są jeszcze pyszniejsze, a ich lekko słony smak idealnie współgra nie tylko z daniami wytrawnymi, ale również słodkimi.

Maslove – masło orzechowe od serca

To wszystko, żadnych polepszaczy i konserwantów. ? Nasze masła orzechowe swój smak oraz aromat zawdzięczają specjalnie wyselekcjonowanym orzechom pochodzącym z najlepszych upraw. My zaś dbamy o cały proces ich prażenia i mielenia. Dzięki temu mamy kontrolę nad jakością naszych smarowideł orzechowych. Dbamy o to, by z naszej manufaktury w Supraślu trafiały do Was wyłącznie najlepsze produkty, co do których nikt nie będzie miał żadnych zastrzeżeń. Wkładamy w to całe nasze serca. ❤️