Pierniczki z masłem orzechowym
Składniki
Przygotowanie
Pierniki z masłem orzechowym
Święta tuż tuż więc spieszymy do Was z przepisem na świąteczne pierniczki. Jak przystało na miłośników masła orzechowego nie zawahaliśmy się dodać go także tutaj. Spodziewajcie się więc naprawdę wyjątkowego smaku.
W wielu polskich domach wypiekanie pierników stało się przedświąteczną tradycją. Niektórzy rozpoczynają ich pieczenie na kilka tygodni przed Świętami, aby pozwolić im odleżeć i zmięknąć. Nasz przepis na pierniki z masłem orzechowym nie wymaga czekania. Możesz ich skosztować zaraz po upieczeniu, ale ostrzegamy, że raz spróbowane będą Cię zapraszały do dalszej konsumpcji :). Jeśli chcesz więc, aby choć kilka pierników z masłem orzechowym doczekało się prezentacji na świątecznym stole, musisz je dobrze ukryć i zapomnieć, gdzie są, jednocześnie mając nadzieję, ze odnajdziesz je w odpowiednim momencie :).
Wiecie co nas najbardziej urzeka w pieczeniu pierników? To ten wyjątkowy zapach unoszący się w domu, który budzi mnóstwo dobrych wspomnień i wprowadza niepowtarzalną, świąteczną atmosferę. Dodatkowo, obok krojenia sałatki jarzynowej, jest to jedna z niewielu aktywność kuchennych, w którą można zaangażować całą rodzinę. Wycinanie z ciasta różnych kształtów, patrzenie jak pierniczki z masłem orzechowym rumienią się w piekarniku czy dekorowanie ich to fajny sposób na spędzenie czasu z najbliższymi. My to uwielbiamy! <3
No dobrze, wystarczy tych piernikowych opowieści. Czas brać się do pracy. My pierwsze partie wypieków mamy już za sobą i wałkujemy dalej! A Was zapraszamy do wspólnego pieczenia i dekorowania ?
Pssst, zobaczcie na filmiku powyżej jak piecze Sebastian Wilczek w kuchni Maslove?