Naturalne orzechowe
MASLOVE
Cała historia zaczęła się od poszukiwania idealnego masła orzechowego. Takiego, które byłoby w sam raz na przekąskę lub jako dodatek do śniadania naszych najbliższych.

Ponieważ znalezienie produktu ze zdrowym, czystym składem bez dodatków było dość trudne to postanowiliśmy zrobić je sami. Tak właśnie rozpoczęła się przygoda naszej małej orzechowni MASLOVE. Masła orzechowe idealnie uzupełniają każdą dietę ponieważ są bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jak wykazują badania, zdrowe tłuszcze posiadają działanie przeciwzakrzepowe, zapobiegają nadciśnieniu tętniczemu krwi oraz są niezbędnym składnikiem budulcowym komórek. Masło orzechowe jest cenionym wśród sportowców “zastrzykiem energii”. Chętnie sięgają po nie szczególnie zawodnicy sportów siłowych oraz kolarze.

POZNAJ
SEKRET PRODUKCJI
Sekret dobrego produktu tkwi w użyciu najlepszego surowca. W przypadku maseł orzechowych rzecz jasna podstawą są całe, zdrowe orzechy. Tutaj nie ma miejsca na pomyłkę i żadne wątpliwości co do jakości. Skoro masło ma być klasy premium, to i orzechy muszą być klasy premium.
DOBÓR
I SELEKCJA
ORZECHÓW
Pochodzenie: Indie, USA, Boliwia, Argentyna, Brazylia, Peru, Indonezja, Australia.
Każda partia posiada atest i certyfikat najwyższej jakości.
1 MIELENIE
=50 MASEŁ
Maślarz dba i czuwa nad każdym etapem produkcji. Jednorazowo produkujemy maksymalnie 50 sztuk aby mieć jak największą kontrolę.
SKLEP
Każde masło to wyjątkowy smak, struktura, która zależy od stopnia wyprażenia orzechów i od momentu wyłączenia blendera przez “Maślarza”. Tylko produkt z którego jesteśmy w 100% dumni trafia do naszego sklepu.

Domowe masło orzechowe – jak robimy nasze?

Postanowiliśmy ukręcić pożywną pastę zmieloną ze staranne wybranych orzechów. Taką, która będzie pyszne, ale przede wszystkim naturalna. Polepszacze smaku, konserwanty, cukry, olej palmowy? To nie wchodziło w grę. Chcieliśmy, by nasze masełko mogło znaleźć się w diecie sportowca, jadłospisie zdrowej diety oraz spiżarni każdej mamy chcącej dać dziecku coś zdrowego na śniadanie. Warunkiem, który sobie postawiliśmy, było więc masło zmielone w 100% z orzechów. O jak najkrótszym składzie, ale jak najdłuższej liście cennych witamin i substancji potrzebnej w codziennej zdrowej diecie.

Każde jedno mielenie pisze swoja historię. Maślarz dba i czuwa nad wszystkimi etapami produkcji, dlatego jednorazowo produkujemy maksymalnie 50 sztuk. Po zmieleniu odbywa się kolejna kontrola smaku i jakości masła. Nic, z czego nie jesteśmy zadowoleni w 100%, nie ma prawa opuścić naszej małej supraślskiej fabryczki. Nasze miazgi są jedyne w swoim rodzaju. Nie nastawiamy się na ilość, bo zależy nam głównie na smaku, a co za tym idzie, zadowoleniu naszych konsumentów.

Orzechy i zdrowy styl życia

Kiedy zapytamy o dietę sportowca, z automatu wymieni on masło z orzechów. To dzięki jego uniwersalności można zastąpić nim zwykłe masło na kanapce. Pastę z orzechów można przypisać nie tylko do słodyczy, ale także jako dodatek do wytrawnych potraw. Nasze produkty zawierają dużo dobrego tłuszczu, potrzebnego w codziennej diecie. Mają zawsze prosty skład – a prosty i krótki skład to pierwszy warunek zdrowej żywności. To produkty dostarczające nienasyconych kwasów tłuszczowych będących źródłem energii dla organizmu. Nasze masełko wykazuje działanie profilaktyczne wielu chorób: zakrzepom czy nadciśnieniu. Naturalne masło orzechowe zalecają sportowcy, dietetycy, mamy robiące zdrowe przekąski dla dzieci.

Jak zrobić domowe masło orzechowe?

Najłatwiejsza do przygotowania w domu jest pasta z arachidów, która jest zarazem najbardziej popularna i najtańsza. Wystarczą orzechy, 5 minut i dobry sprzęt do mielenia. Smak pasty zależy tak naprawdę od upodobań – można do orzechów dodać sól i tak zrobić w domu masło orzechowe słone. Można dodać także jakieś ostre przyprawy, np. chilli. Możemy dodać także naturalne kakao do masła z orzechów laskowych i w ten sposób stworzyć zdrowy i pyszny krem kakaowy.

Tylko dobre kalorie bez konserwantów

Masło orzechowe ma to do siebie, że podczas przechowywania olej z orzechów idzie ku górze i w ten sposób naturalnie konserwuje produkt. Dzięki temu zachowa świeżość do pół roku po otwarciu pudełka, a jeśli przechowujemy je w lodówce, to jeszcze dłużej. Jeśli chodzi o kaloryczność, to zależy ona od zawartości naturalnego tłuszczu w maśle. Ta z kolei zależy do rodzaju orzechów. Uśredniając pudełko masła 200g ma podobną kaloryczność co kostka masła 200g. Właściwości prozdrowotne jednak nieporównywalnie większe.

Opinie klientów

Mój faworyt nr 1 Maslowe. Długo szukałam masła orzechowego , które by smakowało mi w 100% , aż natknęłam sie na maslove. Smak orzechy nerkowca z kokosem … niezastąpione .. świetny kontakt , błyskawiczna wysyłka i miła obsługa .. polecam serdecznie fanom orzechów , masła i zdrowego stylu życia

Nie umiem wybrać które najlepsze!! Niby orzechowe to klasyk, ale takiego orzechowego gwarantuję Wam nie jedliście. Kokos z nerkowcem jest eksplozją smaków, nic nie dominuje tylko uzupełnia się wzajemnie. Migdałowe (albo bardziej midgaLOVE) z pieczonych migdałów jest mega pyszne!! Gwarantuje, że się uzależnicie!!!!

UWAGA! Produkt wysoko uzależniający! :))) Coś pysznego, czyli najlepsze masło orzechowe jakie jadłam w życiu musiałam schować pudełeczka głębiej bo… dziadek wyjadał w nocy łyżeczka! Polecam w 100%

Instagram
@MASLOVE100PROCENT