Maslove na zimno. I na słodko. I na szybko! ??Letnie przepisy z masłem orzechowym.

Lato zbliża się wielkimi krokami, a to oznacza jedno: czas na lekkie, szybkie i orzeźwiające smaki! Na szczęście krem orzechowy Maslove to nie tylko źródło zdrowych tłuszczów i energii, ale też idealna baza do letnich przekąsek, które przygotujesz w mniej niż 5 minut.

Poznaj 3 sposoby na wykorzystanie Maslove, które rozkochają Cię w orzechach jeszcze bardziej:

? Lodowy deser z masłem orzechowym

Składniki:

  • 1 zamrożony banan
  • 2 łyżki masła orzechowego Maslove (np. Cztery Orzechy)
  • 1 łyžczka kakao (opcjonalnie: odrobina syropu klonowego)

Wykonanie:
Wrzuć wszystkie składniki do blendera i zmiksuj na gładki krem. Gotowe! Masz ochotę na zdrowe lody? To jest TO!


? Sos orzechowy do letniej sałatki

Składniki:

  • 1 czubata łyżka masła orzechowego Maslove
  • 2 łyżki ciepłej wody
  • 1 łyžczka soku z cytryny lub limonki
  • Szczypta soli
  • (Opcjonalnie: kilka kropli sosu sojowego lub syropu klonowego)

Wykonanie:
Wymieszaj wszystkie składniki do uzyskania kremowego sosu. Idealnie sprawdzi się do warzywnych misek, sałatek z ryżem czy pieczonego tofu.


? Daktylowe kulki mocy

Składniki (na ok. 10 kulek):

  • 5–6 miękkich daktyli (lub namoczonych w ciepłej wodzie)
  • 3 łyżki masła orzechowego Maslove
  • ½ szklanki płatków owsianych
  • 1 łyžczka kakao
  • Szczypta soli
  • (Opcjonalnie: cynamon, orzechy, kokos)

Wykonanie:
Zblenduj lub zagnieć wszystkie składniki. Uformuj kulki i włóż do lodówki. Idealna przekąska na wynos albo zdrowy deser bez pieczenia!


Zachęcamy do eksperymentowania i dzielenia się swoimi pomysłami