Maslove na zimno. I na słodko. I na szybko! ??Letnie przepisy z masłem orzechowym.
Lato zbliża się wielkimi krokami, a to oznacza jedno: czas na lekkie, szybkie i orzeźwiające smaki! Na szczęście krem orzechowy Maslove to nie tylko źródło zdrowych tłuszczów i energii, ale też idealna baza do letnich przekąsek, które przygotujesz w mniej niż 5 minut.
Poznaj 3 sposoby na wykorzystanie Maslove, które rozkochają Cię w orzechach jeszcze bardziej:

? Lodowy deser z masłem orzechowym
Składniki:
- 1 zamrożony banan
- 2 łyżki masła orzechowego Maslove (np. Cztery Orzechy)
- 1 łyžczka kakao (opcjonalnie: odrobina syropu klonowego)
Wykonanie:
Wrzuć wszystkie składniki do blendera i zmiksuj na gładki krem. Gotowe! Masz ochotę na zdrowe lody? To jest TO!
? Sos orzechowy do letniej sałatki
Składniki:
- 1 czubata łyżka masła orzechowego Maslove
- 2 łyżki ciepłej wody
- 1 łyžczka soku z cytryny lub limonki
- Szczypta soli
- (Opcjonalnie: kilka kropli sosu sojowego lub syropu klonowego)
Wykonanie:
Wymieszaj wszystkie składniki do uzyskania kremowego sosu. Idealnie sprawdzi się do warzywnych misek, sałatek z ryżem czy pieczonego tofu.
? Daktylowe kulki mocy
Składniki (na ok. 10 kulek):
- 5–6 miękkich daktyli (lub namoczonych w ciepłej wodzie)
- 3 łyżki masła orzechowego Maslove
- ½ szklanki płatków owsianych
- 1 łyžczka kakao
- Szczypta soli
- (Opcjonalnie: cynamon, orzechy, kokos)
Wykonanie:
Zblenduj lub zagnieć wszystkie składniki. Uformuj kulki i włóż do lodówki. Idealna przekąska na wynos albo zdrowy deser bez pieczenia!
Zachęcamy do eksperymentowania i dzielenia się swoimi pomysłami