Kremowy deser chia z nerkowcami i malinami
Składniki
3 łyżki nasion chia
200 ml mleka roślinnego (np. kokosowego)
1 łyżka masła z nerkowców i kokosa
1 łyżeczka syropu klonowego lub miodu
świeże maliny do podania
kilka listków mięty
Przygotowanie
-
W miseczce wymieszaj mleko z masłem z nerkowców i kokosa oraz słodzikiem.
-
Dodaj nasiona chia i dokładnie zamieszaj.
-
Odstaw do lodówki na min. 3 godziny (najlepiej na noc).
-
Przed podaniem udekoruj świeżymi malinami i miętą.
Efekt? Aksamitny deser pełen zdrowych tłuszczów, białka i smaku!
Kremowy deser chia z nerkowcami i malinami
Pudding chia z mlekiem kokosowym i pastą z nerkowców to pyszny, kremowy deser bez cukru, który zrobisz w kilka minut. Idealny na letnie śniadanie, podwieczorek lub zdrową przekąskę!