object(WP_Post)#15258 (24) {
["ID"]=>
int(269)
["post_author"]=>
string(1) "1"
["post_date"]=>
string(19) "2019-06-21 09:47:24"
["post_date_gmt"]=>
string(19) "2019-06-21 07:47:24"
["post_content"]=>
string(0) ""
["post_title"]=>
string(33) "Masło z Nerkowców i Kokosa 200g"
["post_excerpt"]=>
string(9246) "
MASŁO ORZECHOWE Z NERKOWCÓW
Orzechy nerkowca mają wiele właściwości prozdrowotnych. Duża zawartość białka spodoba się wegetarianom, chcącym uzupełnić niedobory z powodu odstawienia mięsa. Nasz produkt wskazany jest ponadto cukrzykom, ponieważ pobudza proces wchłaniania glukozy. Masło z nerkowca jest także bogate w przeciwutleniacze o działaniu przeciwnowotworowym, jak również wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Pomoże Ci zadbać o Twoje zdrowie!
Mocno orzechowe, zdrowe i niesamowicie kremowe – takie jest właśnie masło orzechowe z nerkowca od Maslove. Dodatkowo wzbogaciliśmy je o wiórki kokosowe, dodające mu przepysznego, niepowtarzalnego smaku. To doskonała alternatywa dla niezdrowych przekąsek, po które tak chętnie sięga każdy z nas. Możesz dodać je do pieczywa, ciasta, deseru i wielu innych posiłków. Masło z nerkowca jest świetnym rozwiązaniem na mały głód. Wypróbuj naszą naturalną pastę bez dodatku soli i cukru. 100% smaku od Maslove!
Orzechy nerkowca pomogą Ci zadbać o Twój organizm od wewnątrz. Działają korzystnie na układ krążenia i serce, obniżają poziom złego cholesterolu, regulują poziom cukru we krwi, poprawiają stan skóry włosów oraz paznokci. Co więcej, masło orzechowe z nerkowców wspiera w zapobieganiu arytmii, pękania naczyń krwionośnych, niedokrwistości, a nawet osteoporozy. Zmniejsza również ryzyko zachorowania na chorobę wieńcową i cukrzycę. Jeśli na co dzień pracujesz umysłowo, również polubisz masło z nerkowca i kokosa. Orzechy nerkowca doskonale pobudzają bowiem pracę mózgu. Pasta z nerkowców jest również pożądana w diecie sportowców – zawiera naprawdę dużą ilość białka.
Masło z nerkowców z dodatkiem wiórków kokosowych cieszy pełnią smaku oraz świetnie działa na organizm. Wypróbuj je i przekonaj się sam. Smacznego!
Masło z orzechów nerkowca – właściwości
Szukasz cennego źródła zdrowych tłuszczy? Koniecznie sięgnij po masło z orzechów nerkowca, które zawiera mnóstwo nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zapobiegają one podnoszeniu się poziomu cholesterolu, a także trójglicerydów. Dodatkowo dbają o kondycję naczyń krwionośnych.
Czego jeszcze dostarczy Twojemu organizmowi masło z orzechów nerkowca? Przede wszystkim rozpuszczalnych w tłuszczach witamin, takich jak witamina A, D, E i K oraz witamin z grupy B, które mają znakomity wpływ na układ nerwowy, dzięki czemu spożywanie pasty z nerkowca przekłada się na dobre samopoczucie, a także przyczynia się do polepszenia pamięci i koncentracji. Oprócz tego masło z nerkowców jest bogate w składniki mineralne, takie jak żelazo, potas, magnez, fosfor czy sód. Warto również dodać, że masło z orzechów nerkowca zawiera mnóstwo przeciwutleniaczy, które pomagają usuwać z organizmu wolne rodniki, przyspieszające procesy starzenia i wywołujące groźne choroby.
Ponadto naukowo potwierdzonym faktem jest, że masło z nerkowców chroni przez zachorowaniem na cukrzycę typu 2. Jak to możliwe? Otóż pobudza ono proces wchłaniania glukozy w organizmie, czego konsekwencją jest poprawa wrażliwości tkanek na insulinę. Co więcej, indeks glikemiczny pasty z nerkowców jest stosunkowo niski, ponieważ wynosi zaledwie 15, stąd też jest to produkt w pełni bezpieczny dla diabetyków.
Masło z nerkowców – do czego pasuje, z czym je połączyć?
Masło z nerkowców to przepyszny dodatek do dań słodkich i wytrawnych. Jeśli zastanawiasz się, do czego możesz je wykorzystać, spieszymy z kilkoma pomysłami. Jednym z najpopularniejszych posiłków, do którego dodaje się tę pyszną pastę, jest oczywiście owsianka. Połączenie płatków owsianych, owoców i masła z nerkowców jest nie tylko smakowite, ale również bardzo odżywcze. Takie śniadanie dostarczy Ci energii na wiele godzin! Oczywiście owsiankę możesz zastąpić jaglanką czy ryżanką, a dodatki komponować według własnych upodobań, wzbogacając swoje śniadanie chociażby o pestki dyni czy słonecznika, nasiona chia, wiórki kokosowe lub suszoną żurawinę.
Na bazie masła z nerkowców możesz również przygotować rozmaite sosy do sałatek. Jednym z najprostszych przepisów na taki dressing jest połączenie masła z orzechów nerkowca, soku z cytryny, czosnku oraz soli. Ta kombinacja będzie świetnie pasowała do sałatki z rukoli, pomidorków koktajlowych, oliwek i pestek słonecznika!
Przez wiele osób masło z nerkowców wykorzystywane jest również jako składnik marynat do mięs czy warzyw. Jeśli szukasz prostego przepisu na niezawodną marynatę, połącz ze sobą 200 g masła z orzechów nerkowca, dwie łyżeczki sosu sojowego, pół łyżeczki chili oraz po łyżeczce słodkiej papryki, czosnku, imbiru, kminu rzymskiego, pieprzu oraz soli. To zestawienie jest bardzo uniwersalne i sprawdzi się do marynowania zarówno mięs, jak i warzyw.
JAK ZROBIĆ DOMOWE MASŁO ORZECHOWE Z NERKOWCÓW?
Jeśli zastanawiasz się, jak zrobić masło orzechowe z nerkowców, spieszymy z odpowiedzią! Naszym zdaniem najlepsza pasta orzechowa to ta z najprostszym składem, a zatem do przygotowania swojego masła z nerkowców będziesz potrzebować tylko dwóch rzeczy, czyli nerkowców oraz dobrego blendera kielichowego o dużej mocy.
Pamiętaj jednak o tym, że orzechy orzechom nierówne. Dobrze jest sięgać po takie nerkowce, które pochodzą ze sprawdzonego, certyfikowanego źródła. Wówczas zarówno smak, jak i aromat domowego masła orzechowego będą bardziej wyraziste. Dodatkowo, wybierając jakościowe orzechy nerkowca, dostarczasz organizmowi wielu cennych składników odżywczych, w tym: niacynę, witaminę E, witaminę C, tiaminę, ryboflawinę, witaminę B6, kwas foliowy, witaminę K, wapń, żelazo oraz sód.
Jak zrobić masło orzechowe z nerkowców? Wrzuć orzechy do blendera kielichowego, a następnie po prostu uruchom blender. Musisz jednak wiedzieć, że mielenie orzechów to proces, który wymaga czasu. W zależności od urządzenia, czas mielenia orzechów może wynieść od 5 do 10 minut. Na początku orzechy zamienią się w proszek, by następnie zyskać konsystencję gładkiego, kremowego masła. Jeśli w trakcie blendowania zauważysz, że orzechy się nie mielą, zatrzymaj urządzenie, przemieszaj orzechy i uruchom blender ponownie. Gotowe masło orzechowe z nerkowców przełóż do słoika i przechowuj w chłodnym, zacienionym miejscu.
Domowe masło z orzechów nerkowca możesz oczywiście wzbogacić o dowolne składniki. Świetną opcją jest połączenie ich z wiórkami kokosowymi. Razem tworzą naprawdę zgrany duet smakowy! Jeśli zaś masz ochotę na masło orzechowe w wersji nieco bardziej wytrawnej, do nerkowców dodaj odrobinę soli himalajskiej lub pieprzu. Co więcej, nerkowce możesz również uprażyć przed mieleniem, dzięki czemu zyskają zupełnie nowy, jeszcze wyrazistszy smak oraz ciemniejszy kolor. Upraż je w piekarniku, w temperaturze 200°C. Piecz orzechy do momentu, aż równomiernie się zarumienią.
"
["post_status"]=>
string(7) "publish"
["comment_status"]=>
string(6) "closed"
["ping_status"]=>
string(6) "closed"
["post_password"]=>
string(0) ""
["post_name"]=>
string(26) "maslo-z-nerkowcow-i-kokosa"
["to_ping"]=>
string(0) ""
["pinged"]=>
string(0) ""
["post_modified"]=>
string(19) "2024-06-19 22:37:23"
["post_modified_gmt"]=>
string(19) "2024-06-19 20:37:23"
["post_content_filtered"]=>
string(0) ""
["post_parent"]=>
int(0)
["guid"]=>
string(48) "https://maslove.pl/?post_type=product&p=269"
["menu_order"]=>
int(28)
["post_type"]=>
string(7) "product"
["post_mime_type"]=>
string(0) ""
["comment_count"]=>
string(1) "0"
["filter"]=>
string(3) "raw"
}