object(WP_Post)#20368 (24) {
["ID"]=>
int(121396)
["post_author"]=>
string(1) "1"
["post_date"]=>
string(19) "2023-04-12 09:54:47"
["post_date_gmt"]=>
string(19) "2023-04-12 07:54:47"
["post_content"]=>
string(0) ""
["post_title"]=>
string(37) "Masło Pistacjowe 100% Naturalne 290g"
["post_excerpt"]=>
string(3418) "
masło orzechowe pistacjowe
Masło z orzechów pistacjowych bez dodatku cukru, tłuszczu, konserwantów i innych, zbędnych dodatków to pyszna, a zarazem zdrowa alternatywa dla słodyczy. Naszą pastę produkujemy w 100% z pieczonych pistacji, co sprawia, że jest w pełni naturalna. Użyj jej jako przekąski do pracy lub szkoły. Będzie świetnym dodatkiem do naleśników, owsianki, kanapki, a nawet dań wytrawnych czy sosów. Możesz dodać ją również do wypieków, deserów oraz koktajli.
Masło pistacjowe pomoże Ci również zadbać o jakość Twojego życia! Jest bowiem doskonałym źródłem antyoksydantów, które neutralizują szkodliwe działanie wolnych rodników i usuwają ich nadmiar z organizmu. Co więcej, wyróżnia się niskim indeksem glikemicznym, dlatego też jest to idealny produkt dla diabetyków. Zawiera również luteinę oraz zeaksantynę, czyli składniki, które świetnie wpływają na jakość wzroku.
Konsystencja naszego masła orzechowego pistacjowego zachwyca swoją delikatnością, a jego wyjątkowego smaku nie trzeba podkreślać żadnymi dodatkami. To produkt, w którym zakochasz się od pierwszego spróbowania. Będzie doskonałym uzupełnieniem Twojego zbilansowanego jadłospisu! Jeśli chcesz zadbać o swoją dietę, a przy tym jeść naprawdę smacznie, sięgnij po pyszne i zdrowe masło z pistacji. Wypróbuj, a na pewno nie pożałujesz.
Jak zrobić masło orzechowe z pistacji?
Do masła orzechowego z pistacji najlepiej sprawdzą się pistacje prażone. Stąd też, jeśli masz świeże pistacje, warto je podprażyć. Pistacje praży się w temperaturze 160°C przez około 10-15 minut, od czasu do czasu przewracając. Następnie wrzuć pistacje do blendera i zacznij miksować je od razu na najwyższych obrotach. Gdy zblendują się na proszek, wyłącz urządzenie i zgarnij masę ze ścianek. Teraz ponownie uruchom blender i miksuj orzechy na średnich obrotach do momentu, aż uzyskasz pożądaną konsystencję. Może to zająć około 10 minut (w zależności od mocy blendera). Zauważysz, że na początku z pistacji zacznie wydzielać olej, a następnie masa zyska konsystencję gładkiego, kremowego masła (zobacz: Pasta pistacjowa SMOOTH). Jeśli chcesz, masło orzechowe z pistacji możesz wzbogacić dodatkowymi składnikami, np. odrobiną soli himalajskiej, posiekaną białą czekoladę, syropem klonowym czy łyżeczką cynamonu. Gotową pastę przełóż do słoiczka i szczelnie go zamknij.
"
["post_status"]=>
string(7) "publish"
["comment_status"]=>
string(6) "closed"
["ping_status"]=>
string(6) "closed"
["post_password"]=>
string(0) ""
["post_name"]=>
string(35) "maslo-pistacjowe-100-naturalne-290g"
["to_ping"]=>
string(0) ""
["pinged"]=>
string(0) ""
["post_modified"]=>
string(19) "2025-01-22 15:04:48"
["post_modified_gmt"]=>
string(19) "2025-01-22 14:04:48"
["post_content_filtered"]=>
string(0) ""
["post_parent"]=>
int(0)
["guid"]=>
string(51) "https://maslove.pl/?post_type=product&p=121396"
["menu_order"]=>
int(11)
["post_type"]=>
string(7) "product"
["post_mime_type"]=>
string(0) ""
["comment_count"]=>
string(1) "0"
["filter"]=>
string(3) "raw"
}