Stir fry z polędwiczką z sosem orzechowym
Składniki
Przygotowanie
Polędwiczki w maśle orzechowym
Stir fry jest jednym z charakterystycznych dla kuchni dalekowschodnich sposobów przyrządzania dań. Nazwa stir fry jest tłumaczona jako „mieszaj i smaż”, co doskonale odzwierciedla proces tej obróbki. Stir fry polega na jednoczesnym mieszaniu składników i ich krótkim podsmażeniu na dużym ogniu. Jeżeli chcemy zrobić idealny stir fry z polędwiczkami w maśle orzechowym, warto również użyć tradycyjnej patelni typu wok. Pozwoli ona na wygodniejsze i bezpieczniejsze mieszanie oraz smażenie w tym samym czasie.
Stir fry z polędwiczkami wieprzowymi w maśle orzechowym jest wspaniałym pomysłem na romantyczną kolację z partnerem, jak i nietuzinkowy obiad dla przyjaciół. Warto zdecydować się na takie oryginalne i egzotyczne danie, jeżeli chcesz zaimponować bliskim osobom swoimi umiejętnościami kulinarnymi. Stir fry z polędwiczkami w maśle orzechowym jest niecodziennym daniem, którego przygotowanie jednak nie jest aż takie trudne. Dzięki temu możesz w dosyć łatwy i szybki sposób przygotować orientalną oraz wykwintną kolację.