🍎 Pieczone jabłka z masłem laskowym i kruszonką orzechową

Składniki

4 jabłka
4 łyżeczki Maslove z orzechów laskowych
3 łyżki płatków owsianych
1 łyżka miodu
1 łyżka posiekanych orzechów
Szczypta cynamonu

Przepis

  • Jabłka przekrój na pół i usuń gniazda nasienne.

  • W każde wgłębienie nałóż łyżeczkę masła laskowego.

  • Wymieszaj płatki, orzechy, miód i cynamon – to będzie kruszonka.

  • Posyp nią jabłka, ułóż w naczyniu i piecz ok. 20–25 minut w 180°C.

  • Zjedz jeszcze ciepłe, najlepiej z jogurtem lub lodami.

🍎 Pieczone jabłka z masłem laskowym i kruszonką orzechową

Rozgrzewający deser, który pachnie całą jesienią. Pieczone jabłka z masłem laskowym Maslove to prosty, a jednocześnie wyjątkowy sposób na słodką chwilę w chłodny dzień. Idealne solo lub z dodatkiem lodów waniliowych.