Domowe lody pistacjowo-kokosowe
Składniki
1 puszka mleka kokosowego (schłodzona)
3 łyżki masła pistacjowego Maslove
1 łyżka oleju kokosowego Maslove
2 łyżki miodu lub syropu klonowego
garść posiekanych pistacji (opcjonalnie)
kilka kropli wanilii i szczypta soli
Przygotowanie
Oddziel gęstą część mleka kokosowego i przełóż ją do miski.
Dodaj krem pistacjowy, olej kokosowy, słodzik, wanilię i sól.
Zmiksuj na gładką, puszystą masę.
Przełóż do pojemnika i wstaw do zamrażarki na 4–5 godzin.
Przed podaniem wyjmij na 10 minut, posyp pistacjami – i gotowe!
Domowe lody pistacjowo-kokosowe
Zrób domowe lody pistacjowo-kokosowe w 5 minut! Kremowe, zdrowe i bez maszynki. Sprawdź przepis z kremem pistacjowym i olejem kokosowym Maslove.