Kremowy deser chia z nerkowcami i malinami

Składniki

3 łyżki nasion chia
200 ml mleka roślinnego (np. kokosowego)
1 łyżka masła z nerkowców i kokosa
1 łyżeczka syropu klonowego lub miodu
świeże maliny do podania
kilka listków mięty

Przepis

  1. W miseczce wymieszaj mleko z masłem z nerkowców i kokosa oraz słodzikiem.

  2. Dodaj nasiona chia i dokładnie zamieszaj.

  3. Odstaw do lodówki na min. 3 godziny (najlepiej na noc).

  4. Przed podaniem udekoruj świeżymi malinami i miętą.

Efekt? Aksamitny deser pełen zdrowych tłuszczów, białka i smaku!

Kremowy deser chia z nerkowcami i malinami

Pudding chia z mlekiem kokosowym i pastą z nerkowców to pyszny, kremowy deser bez cukru, który zrobisz w kilka minut. Idealny na letnie śniadanie, podwieczorek lub zdrową przekąskę!