Masło orzechowe bio – ekologiczne i naturalne

Spis treści (kliknij aby szybko przejść):

  1. Bio masło orzechowe 100% orzechów
  2. Masło orzechowe z kawałkami orzechów bio
  3. Bio masło orzechowe – podstawa zdrowego odżywiania
  4. Masło orzechowe bio – Maslove


Zdrowe, wartościowe, naturalne i ekologiczne – takie właśnie jest bio masło orzechowe. Stanowi świetne źródło białka, a także błonnika oraz wielu witamin i minerałów. Poleca się do owsianek, kanapek czy wypieków, ale nie tylko. Jest również świetnym dodatkiem do dań wytrawnych. Czym jeszcze wyróżnia się bio masło orzechowe? Odpowiadamy!

Bio masło orzechowe 100% orzechów

Dieta, w której obecne jest bio masło orzechowe to dieta bogata w wiele cennych składników odżywczych, co jest kluczowe w komponowaniu codziennego jadłospisu. Dużą zaletą tego produktu jest fakt, że można go dodawać do bardzo wielu dań. Stąd też masło orzechowe bio jest lubione przez wegetarian oraz wegan, którzy w ten sposób uzupełniają swoje posiłki o niezbędną porcję białka. Rozpoczynając od śniadania przez obiad aż po kolację.

Kto nie jadł owsianki z dodatkiem pasty orzechowej, powinien to jak najszybciej nadrobić. To połączenie jest pyszne i dodaje energii na wiele godzin! Subtelny smak masła orzechowego świetnie łączy się także ze smakiem bananów, gruszek czy jabłek. Plasterki owoców z łyżeczką masła orzechowego bio to idealna kombinacja na drugie śniadanie. A co na obiad? Grillowane warzywa z sosem z masła orzechowego, zupa orzechowa czy spring rolls w sosie orzechowym? To tylko kilka z wielu przepysznych opcji, do przygotowania których możesz wykorzystać bio masło orzechowe.

Masło orzechowe z kawałkami orzechów bio

Istnieje wiele wariantów masła orzechowego bio. Jednym z nich jest masło z kawałkami orzechów, które świetnie sprawdzi się do różnego rodzaju deserów, a przede wszystkim do ciast, babeczek, lodów czy tortów. Drobne kawałeczki orzechów przyjemnie chrupią i dodają deserom ciekawej tekstury. Warto również dodać, że masło orzechowe bio może być wytwarzane z dowolnych gatunków orzechów. Najpopularniejsze jest bez wątpienia masło arachidowe, ale do produkcji pasty orzechowej wykorzystuje się także orzechy nerkowca, migdały, orzechy makadamia, orzechy pekan, pistacje czy orzechy laskowe. Każde z nich mają nieco inne wartości odżywcze, ale to, co jest wspólne dla nich wszystkich, to duża zawartość białka oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Co więcej, masło orzechowe bio to również duża dawka magnezu, luteiny, żelaza, cynku, manganu oraz fosforu.

Bio masło orzechowe – podstawa zdrowego odżywiania

Zdrowe odżywianie nie musi być nudne ani trudne, gdy masz w swojej kuchni masło orzechowe. Jest to bowiem taki dodatek w diecie, który sprawi, że przygotowane z niego dania będą nie tylko pyszne, ale również zdrowe. Z pewnością zasmakują zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Masło orzechowe jest pożywne i dostarcza energii na wiele godzin. Sprawdzi się w diecie osób aktywnych czy wegetarian i wegan. Lubią je także diabetycy oraz osoby cierpiące na insulinooporność ze względu na niski indeks glikemiczny. Co ważne, produkty bio wcale nie muszą być drogie ani trudno dostępne, czego dobrym przykładem jest właśnie masło orzechowe.

Masło orzechowe bio – Maslove

Jeśli zastanawiasz się, gdzie znaleźć dobrej jakości masło orzechowe bio, zachęcamy Cię do zapoznania się z ofertą naszego sklepu internetowego Maslove. Pasty orzechowe wytwarzane są w naszej orzechowni w Supraślu (niedaleko Białegostoku), stąd też cala ich produkcja przebiega pod naszym czujnym okiem. Powstają z najlepszych odmian orzechów, pochodzących ze sprawdzonych źródeł. Nie zawierają zbędnych dodatków w postaci oleju palmowego, konserwantów czy wzmacniaczy smaku. W naszej ofercie znajdziesz bogaty wybór maseł orzechowych zarówno w wersji klasycznej, jak i z dodatkami, takich jak chociażby masło z nerkowców z kokosem, pasta pistacjowa z solą himalajską czy pasta z orzechów pekan z syropem klonowym. Są to produkty naturalne i nieprzetworzone, idealne jako dodatek do słodkich śniadań, jak i wytrawnych obiadów czy też deserów.