Ekologiczne masło orzechowe – czym się wyróżnia?

Ekologiczne masło orzechowe to produkt, którego nie może zabraknąć w kuchni każdego, komu zależy na zdrowym odżywianiu oraz naturalnych składnikach w swojej diecie. Cenione jest za swoje walory smakowe, a także składniki odżywcze, jakich dostarcza organizmowi. Czym wyróżnia się ekologiczne masło orzechowe? Odpowiadamy!

Ekologiczne masło orzechowe, czyli jakie?

Ekologiczne masło orzechowe to masło pochodzące ze sprawdzonych oraz transparentnych źródeł, przygotowywane z najwyższej jakości orzechów od dostawców prowadzących certyfikowane uprawy ekologiczne. Dzięki temu wyróżnia się ono niepowtarzalnym, wyrazistym i charakterystycznym smakiem, a także niepodważalną świeżością. Warto również dodać, że właściwości masła orzechowego eko są także na najwyższym poziomie. Po brzegi wypełnione jest wartościami odżywczymi – witaminami oraz minerałami, które są niezbędne w codziennej diecie. Ekologiczna pasta z orzechów jest również wolna od szkodliwych substancji. To 100% masła w maśle – bez konserwantów, cukru czy oleju palmowego. To bezpieczny wybór, jeśli szukasz masła orzechowego w ciąży czy też dla dziecka.

%
Masło orzechowe classic 555g
27
.00
25
.71

27,00  25,71 

- +
Do koszyka

%
Pasta orzechowa arachidowa crunchy 555g
29
.00
27
.62

29,00  27,62 

- +
Do koszyka

%
Masło orzechowe smooth gładkie 555g
27
.00
25
.71

27,00  25,71 

- +
Do koszyka

Czy ekologiczne masło orzechowe jest lepsze od zwykłego?

Kwestia tego, czy masło orzechowe jest zdrowe, nie powinna budzić żadnych wątpliwości. Prawdziwa pasta, składająca się wyłącznie z naturalnych orzechów ze sprawdzonych i certyfikowanych źródeł to produkt, który można śmiało wprowadzić do swojego jadłospisu. Ekologiczne masło orzechowe nie zawiera zbędnych dodatków i składa się wyłącznie z naturalnych składników – jest wolne od oleju palmowego czy cukru. Wybierając masło orzechowe, zawsze sprawdzaj więc, co zawiera. Niestety zdarza się, że produkty ogólnie dostępne w supermarketach kryją w sobie zbędne dodatki, które psują skład pasty z orzechów.

%
Miazga migdałowa z syropem klonowym 200g
25
.00
23
.81

25,00  23,81 

- +
Do koszyka

%
Pasta z orzechów pekan i syropu klonowego 200g
27
.00
25
.71

27,00  25,71 

- +
Do koszyka

%
Pasta pistacjowa gładka super smooth 1kg
210
.00
199
.00

210,00  199,00 

- +
Do koszyka

Ekologiczne masło orzechowe – cena

Ekologiczne masło orzechowe najczęściej powstaje w małych manufakturach, które wytwarzają pastę z orzechów na mniejszą skalę. Stąd też nie są w stanie obniżyć cen do takiego stopnia, jak duże koncerny, produkujące dziesiątki tysięcy opakowań masła orzechowego dziennie i dystrybuujące je na cały kraj, a także za granicę. Lokalne firmy kładą duży nacisk na jakość oferowanych produktów. Inwestują w najnowocześniejsze maszyny do wytwarzania masła orzechowego, a nad każdym etapem produkcji czuwają wysoko wyspecjalizowani pracownicy. Zanim takie pasty orzechowe wyruszą w dalszą drogę, każde z nich przechodzi również kontrolę smaku i jakości. Stąd też ich cena może być nieco wyższa w porównaniu z masłami dostępnymi w marketach.

%
Masło z Nerkowców i Kokosa 200g
20
.00
19
.05

20,00  19,05 

- +
Do koszyka

%
Pasta Pistacjowa 100% z Solą Himalajską 185g
35
.00
33
.33

35,00  33,33 

- +
Do koszyka

%
Masło Migdałowe Z Pieczonych Migdałów 200g
20
.00
19
.05

20,00  19,05 

- +
Do koszyka