Świąteczny Spring Rolls w sosie orzechowym

(2 porcje) 1194,5kcal

Obrane warzywa i owoce kroimy w drobne słupki, natomiast kolendrę i szczypior kroimy bardzo drobno. Papier ryżowy moczymy w wodzie i układamy na nim warzywa i owoce wraz z ziołami. Zawijamy podobnie jak krokiety, tak aby boki były zamknięte i całość się trzymała. Do przygotowania sosu potrzebujemy blendera. Wlewamy do niego bulion warzywny, dodajemy masło orzechowe, sos sojowy, melasę i całość blendujemy do momentu uzyskania lekko płynnej konsystencji. Na koniec doprawiamy kminem i ostrą papryką. Przed podaniem posypujemy prażonym sezamem.

Składniki

4 sztuki papieru ryżowego

25g kapusty czerwonej

40g marchwi

jedna łyżka szczypioru

15g selera naciowego

45g mango

30g awokado

kolendra

120g masła orzechowego

100 g bulionu warzywnego

20 ml sosu sojowego

10 ml soku z limonki

5 melasy

kmin

ostra papryka w proszku

15g białego sezamu

Brak komentarzy

ZOSTAW KOMENTARZ:

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *